De ervaring met VarexHuis van Chris en Ria

De ervaringen met VarexHuis van Chris en Ria 

“We waren meteen enthousiast over het laten bouwen van een VarexHuis.”

Een heerlijk huis in Borne

Hun dochter, schoonzoon en twee kleinkinderen woonden in Hengelo. Niet heel erg in de buurt dus van de Zuid-Hollandse zilverstad Schoonhoven. Want dat is de voormalige woonplaats van Ria (69) en Chris (73) van Leeuwen. De wens om ook in Twente te gaan wonen, dichterbij de kleinkinderen, bestond bij hen daarom al een tijdje. Zeker ook met het oog op de toekomst, wanneer mobiliteit toch misschien wat lastiger zou kunnen worden. Vervulling van die woonwens werd ineens een stuk concreter op het Beekparkfestival in Borne, in 2014. Op aanraden van hun dochter waren Ria en Chris hier aanwezig. Projectontwikkelaars, gemeente en bewoners toonden hier de voordelen van het wonen in de nieuwbouwwijk Bornsche Maten, vlakbij Hengelo. Een van de aanwezige makelaars gaf Chris een brochure mee van VarexHuis. Het concept sprak hem direct aan.

Meteen enthousiast

Chris vertelt: “We hadden al wel wat meer opties bekeken in Hengelo en Borne. Maar over geen van die ideeën waren we meteen zo enthousiast als over het laten bouwen van een VarexHuis in de Bornsche Maten.” De Van Leeuwens hadden namelijk wel wat ideeën en wensen voor hun ideale woning. Dat vergt niet alleen een maatwerkplan, maar vaak ook dat er voor de begeleiding van de bouw een hoop toezicht en misschien ook bijsturing nodig zou zijn. Dat probleem was er met een VarexHuis niet. Chris: “We hadden ons huis in Schoonhoven al verkocht, en zaten tijdelijk in een vakantiehuisje in Panningen, bij Venlo. Om van daaruit zelf de bouw te begeleiden is min of meer een onmogelijke opgave. Maar met een VarexHuis hoeft dat ook helemaal niet. Je spreekt van tevoren precies af welke eisen en wensen je hebt aan je woning, en kunt er op vertrouwen dat het op die manier wordt gerealiseerd. Je hebt er verder geen omkijken meer naar.”

Voorbereid op de toekomst

De familie Van Leeuwen had dus wel wat wensen voor hun nieuw te bouwen huis. Welke precies? Chris vertelt: “We wilden een verlengde woning met veel lichtinval, en dus graag ramen tot aan de vloer. We hebben een tweede badkamer op de 1e verdieping laten realiseren. De cv-installatie zagen we daarom graag op zolder. Verder zijn er behoorlijke aanpassingen gedaan aan de garage. Die is geïsoleerd en heeft een bredere deur gekregen die het inrijden met de auto vergemakkelijkt. En misschien voor ons wel het belangrijkste: we hebben alvast wat voorbereidingen getroffen die langer thuis blijven wonen op hogere leeftijd mogelijk maken. De trap is alvast breed genoeg voor een traplift. Maar dat is maar een kleinigheidje. De meeste trappen van een VarexHuis zijn al traplift-geschikt. Maar stel dat we nog iets minder mobiel zouden worden, en je wilt ook niet meer afhankelijk zijn van die traplift, dan zou het zomaar kunnen dat we een slaapkamer beneden gaan maken. En dat kan nu ook gemakkelijk. De huidige garage is daarop voorbereid. Er kan eenvoudig een muur doorgebroken worden, en allerlei installatiewerk en aansluitingen zijn al aangelegd. Mocht het nodig zijn, realiseren we in een handomdraai een slaapkamer die direct toegang heeft tot de badkamer beneden.”

Fantastisch begeleid

Chris vertelt dat hij de begeleiding van het hele traject door VarexHuis als fantastisch heeft ervaren. De familie Van Leeuwen kreeg vooral te maken met verkoopadviseur Laura Bourgonje en uitvoerder Jan Goorhuis. Chris daarover: “In het aanlooptraject hebben we veel contact met Laura gehad. Zij heeft ons uitstekend wegwijs gemaakt in hoe we al onze wensen het best konden invullen. Daarbij schroomde ze niet om af en toe advocaat van de duivel te spelen. Ze vroeg dan kritisch door om scherp en helder te krijgen of we wel over al onze ideeën goed hadden nagedacht. Heel fijn. En ook bij het rondkrijgen van het financiële plaatje was haar hulp van grote waarde. Door samen te plussen en minnen wisten we van tevoren exact wat mogelijk was binnen het budget.”

Net na de bouwvak in 2015 ging de eerste spade de grond in. Een feestelijk moment waar de familie Van Leeuwen zelf bij aanwezig was: “Ja, en niet alleen toen. We zijn bij veel belangrijke momenten even komen kijken op de bouw. Toen de palen in de grond geboord werden, de vloeren werden gelegd en de muren gezet. En uiteraard toen het hoogste punt van de bouw werd bereikt. Allemaal feestelijke mijlpalen.” Toen de bouw was afgerond, goed vier maanden later, konden de Van Leeuwens zo hun nieuwe woning betrekken. Er vielen nauwelijks opleverpunten te noteren. Chris: “We maakten samen met projectleider Thijs Kamers een rondje en er waren slechts een aantal punten van aandacht, waarvan de meesten diezelfde dag nog konden worden opgelost. Op 18 december zijn we in de woning getrokken. En sinds 4 januari 2016 zijn we officieel ingeschreven als Bornenaren.”

Fijne omgeving

Het leven in hun nieuwe huis in Twente bevalt de Van Leeuwens erg goed. “We hebben een heerlijk huis gekregen. Het grappige is dat de indeling op de begane grond erg lijkt op de oude woning in Schoonhoven. Dat maakte wennen gemakkelijk. En we ervaren de woonomgeving ook als heel fijn. De Bornsche Maten is een jonge wijk. Je ziet hier overal tuinen met glijbanen en trampolines. Hartstikke leuk natuurlijk. En het contact met de buren is hartelijk. En wat natuurlijk fantastisch is, is dat we met het allergrootste gemak even bij de kleinkinderen langs kunnen. We pakken de fiets, of met slecht weer de auto en een kwartiertje later staan we in Hengelo bij ze op de stoep. Die spontane bezoekjes zijn een echte verrijking.” 

Maak uw eigen woonprofiel

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de woning van Gijs en Geertrui? Onze adviseurs vertellen u er graag over.

"We hebben een moordtijd gehad!" - Johan en Caroline
"Voor ons was belangrijk dat we een 'klik' hadden!" - Niels en Nicolien
Blijf altijd op de hoogte met onze digitale nieuwsbrief

AANMELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF